Wie ben ik?

Mijn naam is Monique. Ik ben getrouwd met Bert Krabbenborg en we wonen buitenaf in de Velswijk. Dit is een dorp in de gemeente Bronckhorst tussen Hengelo (GLD) en Zelhem. We hebben twee zonen, deze zijn inmiddels volwassen. Met deze twee zonen hebben we een bijzondere reis afgelegd op zoek naar onderwijs wat bij hen en ons paste. Luister hiervoor naar mijn Podcast Mooi kind, fijne schooltijd aflevering kennis maken met…..

 Zelf heb ik een fijne schooltijd gehad, en heb ik jaren geprobeerd kinderen, op onze school de “Halle Nijman”, ook een fijne tijd te bezorgen.

Ik werk regelmatig mee op zorgboerderij ’t Massink’.

Nadat we kinderen met een rugzakje in de weekenden in huis kregen ben ik naar de HAN gegaan om voor Ambulant Begeleider te leren. Zodat ik meer achtergrond informatie had om met deze doelgroep te werken.

In 2008 heb ik een ongeluk gehad waarna het lopen pijnlijk bleef. Ondanks alle therapie en operaties. In 2014 heb ik Will Missot leren kennen. Veel van mijn kennis over leren en anders naar leerproblemen kijken komt bij hem vandaan. Hier heb ik de hele cursus Nieuwe Leer Strategieën gevolgd, na een aantal aanvullingen, door cursussen gevolgd te hebben bij Breincentrum van Fleur Giesen, mag ik me nu Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist noemen. Will is erg goed en kundig in het oplossen van uiteenlopende problemen. Hij heeft er voor gezorgd dat ik door middel van een prisma bril zonder pijn door het leven ga. Hier had ik nog nooit van gehoord maar wat ben ik blij en dankbaar dat Will dit wel wist en mij een leven zonder pijn heeft bezorgd.

Eigenlijk heb ik mijn hele leven met kinderen en jongeren gewerkt.

Ik heb kinderen van de basisschool les gegeven maar ook rovers- en spooktochten georganiseerd. Kinderen in huis opgevangen en nu wil ik kinderen graag begeleiden omdat het leren niet lukt.

Ik vind het heerlijk om met kinderen te mogen werken. Het mooiste is natuurlijk als ze weer vertrouwen hebben in zichzelf en weer vooruit kunnen en durven.

Leuke dingen doen en creatief bezig zijn daar hou ik van. Alles met een vleugje humor als dat kan, dit werkt ook bij de begeleiding vaak wat luchtiger.
Thuis zijn vind ik ook erg prettig, vandaar dat Eigen Leerweg aan huis gevestigd is. Maar ik kom ook bij de kinderen thuis of op school. Dit na overleg met elkaar vanwege afstand en tijd en de daarbij komende kosten. Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen gevolgd. Mijn eigen leerweg is nog lang niet klaar. Ik zal regelmatig cursussen volgen en steeds nieuwe en bruikbare handvaten erbij leren.  Benieuwd naar de gevolgde cursussen? kijk dan even onder het kopje Expertise

Expertise.